Wat is REIKI

01/28/07

 

Hier probeer ik met een paar zinnen iets te zeggen wat Reiki is.

                            

Reiki is een japans woord voor "de kracht van de zon", universele levensenergie

Met het woord word bij ons de uit japans afkomstige "Usui methode van natuurlijk genezen aangeduid.

Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of emotioneel niet goed voelt reiki te geven via de handen.Wij hebben zelfs de natuurlijke neiging om onze handen op pijnlijke plaatsen te leggen, waar de genezende energie het meest nodig is. Helaas zijn bij de meeste volwassenen de energiekanalen door opeen stapeling van stressverwerkende ervaringen min of meer dicht geslibt, zodat zij in onvoldoende mate genezende energie kunnen doorgeven.

En Reiki behandeling werkt lichaamlijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Reiki neemt pijn weg en ondersteund op krachtige maar natuurlijke wijze het proces van genezen. Reiki kan worden toegepast bij (ernstig) chronische ziekten maar even goed bij griep, ontstekingen en b.v. als eerste hulp bij verwondingen en breuken.

Reiki werkt op alle nivo's van ons leven in: de liefdevolle, koesterende kosmische energie geneest ook onze emotionele pijn en helpt ons on verwerkte ervaringen alsnog te verdwijnen zodat de oorzaken van onze lichaamlijke problemen kunnen verdwijnen.

 

 

Home | Wat is REIKI | Reiki behandeling | Cursus Reiki

This site was last updated 01/28/07